Fabrika pomfrita godišnje će trebati 15.000 tona krompira

Bez autora
Feb 01 2015

Vrijeme ide naruku građevinarima i investitoru koji grade halu za preradu krompira i proizvodnju pomfrita u srebreničkom prigradskom naselju Vidikovac, pa se radovi na ovom objektu odvijaju planiranom dinamikom. Postavljeni su osnovni stubovi i krovna konstrukcije buduće fabrike, a ovih dana počinje i oblaganje hale. Predviđeno je da do kraja marta budu završeni svi građevinski radovi, a nakon toga slijedi unutrašnje uređenje i postavljanje opreme. Kako saznajemo u preduzeću "Srebreničanka", investitor je za gradnju objekta i nabavku opreme osigurao osam miliona maraka. U prvoj fazi posao će dobiti 45 radnika. Ako sve bude teklo prema planu, proizvodnja će se proširivati, a broj radnika povećavati.

Fabrika pomfrita godišnje će trebati 15.000 tona krompiraVrijeme ide naruku građevinarima i investitoru koji grade halu za preradu krompira i proizvodnju pomfrita u srebreničkom prigradskom naselju Vidikovac, pa se radovi na ovom objektu odvijaju planiranom dinamikom.

Postavljeni su osnovni stubovi i krovna konstrukcije buduće fabrike, a ovih dana počinje i oblaganje hale. Predviđeno je da do kraja marta budu završeni svi građevinski radovi, a nakon toga slijedi unutrašnje uređenje i postavljanje opreme.

Kako saznajemo u preduzeću "Srebreničanka", investitor je za gradnju objekta i nabavku opreme osigurao osam miliona maraka. U prvoj fazi posao će dobiti 45 radnika. Ako sve bude teklo prema planu, proizvodnja će se proširivati, a broj radnika povećavati.

Za proizvodnju pomfrita ovoj fabrici trebat će 15.000 tona krompira godišnje. Već je održan jedan sastanak s poljoprivrednim proizvođačima ove i susjednih općina. Data je i zagarantirana cijena koja neće biti niža od 45 feninga po kilogramu krompira.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik